'Memphis bereikt akkoord met Barcelona'

Memphis Depay lijkt de overstap naar FC Barcelona dan toch echt te gaan maken. Volgens het Spaanse Marca heeft de 27-jarige aanvaller zelfs al een akkoord met de Catalanen over een contract. 

Een belangrijke voorwaarde voor de overstap van Memphis naar Barcelona is dat Ronald Koeman trainer blijft. Als de oefenmeester deze zomer vertrekt, gaat de deal niet door. Dat is opvallend, omdat Barcelona Memphis al langer over wil nemen. Vorige zomer en afgelopen winter werd namelijk ook al een poging gewaagd. 

Transfervrij

De deal ging toen uiteindelijk niet door dankzij de financiële problemen. Die zijn er overigens nog steeds, maar komende zomer is Memphis transfervrij en dus kunnen de Catalanen hem gratis overnemen. Ook het salaris van de 27-jarige aanvaller zal niet heel hoog zijn. Hij zou maar wat graag weer samen gaan werken met Ronald Koeman.

Ontslag Koeman

De toekomst van Koeman hangt ondertussen aan een zijde draadje. Nu Barcelona de titel mis lijkt te lopen is het vertrouwen binnen het bestuur flink gedaald. Afgaande op wat de Spaanse media schrijft, zou het goed kunnen dat Koeman er rekening mee houdt binnenkort te worden ontslagen.

Podcast

Feyenoord-doelman vertrekt