Blind acht Oranje niet kansloos: "Wij zijn tot grootse dingen in staat"

Daley Blind heeft het gevecht tegen de klok gewonnen en is op tijd fit geraakt voor het EK. De verdediger annex middenvelder kijkt uit naar het Europees kampioenschap en heeft veel vertrouwen in een goede afloop.

Het Nederlands elftal wordt door de bookmakers niet gezien als favoriet voor de eindzege. Blind vindt zulke statistieken onzin. "Ik hou me totaal niet bezig met hoge of lage verwachtingen rond onze ploeg", laat de Ajacied weten aan Voetbal International.

"Je hebt er niet zoveel aan", vervolgt de 77-voudig international. "Op het WK 2014 waren de verwachtingen over onze kansen ook laag. Terwijl spelers als Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder toen gewoon mee waren".

Deelnemersveld

De 31-jarige linkspoot stelt dat Oranje voor ieder land een lastige tegenstander is. "We hebben genoeg kwaliteit in onze ploeg. Maar ja, er zijn nog meer landen met heel veel kwaliteit. Als je kijkt naar Frankrijk, Spanje, België".

"En dan zal ik nog een aantal landen vergeten. Alle toppers zijn aanwezig, maar we hoeven voor niemand bang te zijn. We zullen puur naar onszelf moeten kijken en het per wedstrijd zelf moeten doen".

'Veel vertrouwen'

"Ik heb er veel vertrouwen in dat het goed komt. Wij zijn tot grootse dingen in staat. We hebben een goede mix tussen ervaring en jong talent. We zijn allemaal ontzettend gretig, iedereen kijkt ontzettend uit naar dit EK", aldus Blind.

Feyenoord-doelman vertrekt