Schmidt furieus op beslissingen arbitrage: ‘Het is normaal als je tegen Ajax speelt’

Roger Schmidt is niet te spreken over de arbitrage na afloop van de topper tussen PSV en Ajax (1-2). “Die bal was over de lijn, daar ben ik 100% van overtuigd”, zo verteld de trainer van PSV in een interview met ESPN.

Schmidt beweerde dat hij het met zijn blote ogen kon zien. “Ik stond naast de grensrechter, ik was verrast dat hij niet vlagde. Daarna heb ik hem verteld dat de bal uit was en ik was ervan overtuigd dat het doelpunt zou worden afgekeurd. Dat is niet gebeurd.” Eerder kreeg Schmidt nog een gele kaart voor het protesteren richting scheidsrechter Danny Makkelie. “Het hoort er ook bij, je bent soms niet blij met de beslissingen van de arbitrage. In mijn ogen was dat niet in balans. Vrijwel alle fifthy-fifthy beslissingen vielen in hun voordeel uit. Dat is normaal, ik weet na zes wedstrijden tegen Ajax wel dat dit zo is.”

Trots

Ondanks het resultaat laat Schmidt weten trots te zijn. “We zijn teleurgesteld, omdat we hebben verloren. Het was mogelijk deze wedstrijd te winnen, dus we moeten het resultaat accepteren. Ik ben trots op mijn team”. De trainer van PSV liet ook weten blij te zijn hoe zijn plan werd uitgevoerd. “Ik denk dat Ajax problemen had met onze speelwijze zonder bal. We hadden controle met ons middenveld, ze kregen weinig ruimte om hun kwaliteiten op de vleugels te tonen.”