Jan Boskamp hoopt op doorontwikkeling: ‘Dan kan Feyenoord weer echt om de titel meedoen’

Na het uitmuntende Europese-seizoen van Feyenoord dreigt er een leegloop in Rotterdam-Zuid. Jan Boskamp genoot het afgelopen seizoen van zijn cluppie. De analist hoopt dat Feyenoord zich onder Arne Slot kan blijven ontwikkelen om zo weer om de titel mee te doen.

Er is vanuit de Europese top veel belangstelling voor Feyenoord-sterkhouders als Luis Sinisterra, Ork:un Kökçü, Marcos Senesi en Tyrell Malacia. Boskamp zelf snapt die belangstelling wel. “Je kunt erop rekenen dat er deze zomer interesse zal komen voor bepaalde jongens van ons. Als trainer baal je ervan wanneer je beste spelers vertrekken, aldus de geliefde analist in Feyenoord Magazine. “Maar bij een club als Feyenoord weet je dat het kan gebeuren. Je moet dan zorgen dat je minstens hetzelfde niveau terughaalt, alleen zal dat niet meevallen.”

Wat Boskamp wel weet is dat er een ‘fantastische lichting’ aan zit te komen uit de Feyenoord-jeugd. Iets wat Boskamp in het afgelopen seizoen weinig zag gebeuren. “Een minpuntje van afgelopen seizoen vond ik dat de talentvolle jeugdspelers te weinig kansen hebben gekregen. Bij een 3-0 voorsprong zou ik een jongen uit de jeugd erin brengen, in plaats van een speler die is gehuurd.”

Volgens Boskamp is het belangrijk dat Feyenoord de ontwikkeling van afgelopen seizoen door blijft trekken. “Als de ploeg zich met deze trainer kan blijven doorontwikkelen, kunnen we hopelijk de komende jaren weer echt om de titel meedoen.”

Feyenoord-doelman vertrekt