Ronaldo verliest mogelijk aanvoerdersband bij Portugal na misdragingen

Cristiano Ronaldo trok vlak voor het WK al eens flink de aandacht door in een interview uit te halen naar zijn toenmalig werkgever Manchester United. Dit resulteerde in een contractbreuk. Bij Portugal heeft de superspits het opnieuw moeilijk gemaakt voor zichzelf. Zo erg zelfs, dat hij de aanvoerdersband zomaar wel eens zou kunnen verliezen.

Dit alles heeft te maken met de manier waarop Ronaldo onvrede uitte nadat hij gewisseld werd in het verloren duel met Zuid-Korea (2-1). Op beelden was te zien dat hij zijn wijsvinger op zijn lippen hield als gebaar om tot stilte te manen. Dit is niet goed gevallen bij de Portugese bondscoach Fernando Santos. In de persconferentie voor het treffen met Zwitserland wou Santos niks kwijt over de positie van Ronaldo in deze wedstrijd. “Of ik de beelden heb gezien? Ja, ik vond ze niet leuk, helemaal niet leuk. Maar dit probleem is afgehandeld.”

De bondscoach wou niet prijsgeven of Ronaldo in de wedstrijd tegen Zwitserland in de basis start, of de aanvoerdersband draagt. “Ik beslis wie de aanvoerder wordt zodra ik bij het stadion ben. Ik weet nog niet wat de opstelling gaat worden.”