Terug naar Toen: Ajax overklast Olympique Lyon in halve finale Europa League

Exact vijf jaar geleden boekte Ajax een sensationele zege op Olympique Lyon. Voetbalflitsen blikt terug op het duel in de halve finale van de Europa League. 

Ajax kreeg in 2017 de kans om voor het eerst in 21 jaar een Europese finale te bereiken. De Amsterdammers presteerden dat seizoen goed in de Europa League en kregen in de halve finale te maken met Olympique Lyon.

Opstellingen

Bij Ajax ontbraken Joël Veltman en Nick Viergever (beiden geschorst). Het tweetal werd vervangen door Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Olympique Lyon moest het in Amsterdam stellen zonder topschutter Alexandre Lacazette. 

Opstellingen Ajax en Olympique Lyon (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Ajax kreeg in de openingsfase nauwelijks grip op Olympique Lyon. De formatie van Bruno Génésio zette veel druk en daar had de thuisploeg veel moeite mee. De eerste kans was dan ook voor de bezoekers. Maxwell Cornet zag zijn inzet echter gekeerd worden door doelman André Onana.

Na veel dreiging van Lyon nam Ajax de leiding in de wedstrijd. Bertrand Traoré kopte een vrije trap van Hakim Ziyech binnen. De voorsprong was geheel tegen de verhouding in, maar geen enkele Ajacied maalde erom. 

Blunderende keeper

Lyon was na die openingstreffer totaal de weg kwijt. Zo ging doelman Anthony Lopes de mist in bij een uittrap, waarna Traoré de bal doorkopte naar Kasper Dolberg. De Deense spits schoot koelbloedig raak: 2-0.

De ploeg van Peter Bosz ging daarna vrolijk verder met het creëren van kansen. Kort na rust maakte Ajax zelfs de 3-0. Een schot van Amin Younes hobbelde net over de lijn. Ondertussen kregen de Amsterdammers tal van mogelijkheden om de score uit te breiden.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan, deed Lyon iets terug. Mathieu Valbuena scoorde en de ploeg van Bruno Génésio mocht heel even dromen van een comeback. Een wederopstanding bleef echter uit, want Traoré maakte in de 71ste minuut zijn tweede van de avond en bepaalde de eindstand op 4-1.

Eindstand Ajax - Olympique Lyon (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Eindstand Ajax - Olympique Lyon Europa League 3 mei 2017

Vervolg in Europa

Acht dagen later stond de return in Frankrijk op het programma. Kasper Dolberg brak de wedstrijd in het Parc Olympique Lyonnais met een stiftje open. Hoewel Ajax de wedstrijd met 3-1 verloor, bereikten de mannen van Bosz de Europa League-finale.

De eindstrijd ging tussen Ajax en Manchester United en werd op 25 mei 2017 gespeeld in het Zweedse Solna. The Red Devils zegevierden uiteindelijk met 0-2 door treffers van Paul Pogba en Henrich Mchitarjan.

Het mooiste van Ajax - Olympique Lyon

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl