Van Gaal is helemaal klaar met Driessen en clasht op persconferentie: "Het is walgelijk" (VIDEO)

Louis van Gaal en Valentijn Driessen zullen niet snel op de koffie bij elkaar gaan, zo vermoeden wij. Na afloop van de gewonnen Nations League-wedstrijd tegen Wales (3-2) kwam het tijdens de persconferentie tot een confrontatie tussen de bondscoach en de journalist. De chef voetbal van De Telegraaf vroeg de bondscoach opnieuw naar zijn keuze voor Guus Til in plaats van Georginio Wijnaldum en dat irriteerde Van Gaal zichtbaar. 

Het gesprek tussen Driessen en Van Gaal begint kalm wanneer de journalist vraagt naar de rol van enkele spelers gezien hun geringe speeltijd deze interlandperiode. De bondscoach geeft tekst en uitleg over de keuzes, die vooral te maken hebben met de kwaliteiten van andere spelers op sommige posities. Hierna vraagt Driessen naar de goede beoordeling die Van Gaal zichzelf gaf, waarop de bondscoach geïrriteerd reageert: "Nee, dat is op een vraag. En dan ga ik antwoord geven", aldus Van Gaal. De bondscoach sneert vervolgens naar Driessen: "Maar het is logisch dat jij er op terug komt. Een ander doet het niet, maar jij wel. En dat zal morgen natuurlijk weer in 'dat columnpje' staan van jou", zegt de bondscoach geïrriteerd. Driessen verzekert hem dat dit niet het geval is, waarna Van Gaal sarcastisch gereageerd: "Oh, gelukkig!"

Kookpunt

De confrontatie tussen de twee heren bereikt het kookpunt wanneer Driessen naar Wijnaldum vraagt: "Til, Wijnaldum. Die keuze. Vind je dat dat nog steedst goed hebt gedaan?". Van Gaal reageert, maar is er zichtbaar klaar mee: "Ja, anders had ik die keuze niet gemaakt", begint de bondscoach nog inhoudelijk. "Maar je kan blijven zeuren. Ik ben het er niet mee eens, dus we stoppen hiermee", besluit Van Gaal. Driessen probeert nog een vraag te stellen, maar krijgt geen kans: "Nee, je hebt je tweede vraag gehad", stelt de bondscoach. "Je hebt kans voorbij laten gaan. Twee vragen, zei je, maar je moest nog even naar Wijnaldum vragen. Omdat je dat zo lekker vindt. Lekker stoken! In een goed huwelijk", aldus Van Gaal tegen de chef voetbal van De Telegraaf. Driessen probeert tevergeefs zijn vraag nog te verklaren, maar het is tevergeefs. Van Gaal is er klaar mee: "Nee, jongen. Het is walgelijk", besluit de bondscoach. 

Bekijk hieronder de clash tussen Van Gaal en Driessen (vanaf 2.02). Tekst gaat onder de video verder.

Valentijn Driessen geeft tekst en uitleg

Driessen kijkt in De Telegraaf terug op de confrontatie met Van Gaal: "De microfoon wordt een beetje weggehaald. We weten een beetje hoe het werkt", aldus de journalist. "Maar het was wel een goede vraag", zegt Driessen doelend op de laatste vraag die hij wilde stellen. De chef voetbal van De Telegraaf wilde vragen hoe het kon dat Oranje, in tegenstelling tot andere Europese toplanden, er wel in de slaagde om vier wedstrijden lang te presten. "Ik had willen vragen wat zijn rol was in het gegeven dat Nederland een afgang bespaard is gebleven, zoals andere landen (Engeland, Frankrijk, Italië red.) wel is overkomen. Ik was heel benieuwd naar zijn antwoord, maar dat heb ik niet gekregen. Misschien de volgende keer", besluit Driessen hoopvol.