'Witte rook lijkt kwestie van tijd; Dost hard op weg naar FC Utrecht'

Bas Dost lijkt de nieuwe spits te worden van FC Utrecht. Dat meldt VI. Ondanks interesse uit onder andere de Bundesliga, lijkt de 33-jarige goaltjesdief terug te keren in zijn thuisland. Volgens Voetbal International zijn de speler en club zo goed als akkoord. 

Het was inmiddels geen geheim meer dat de Domstedelingen zich wilden versterken met de huidige spits van Club Brugge. De achttienvoudig Oranje-international kon ook gaan spelen bij een ploeg uit de Duitse Bundesliga en sprak daarnaast ook uitvoerig met oude liefde FC Emmen. Echter heeft FC Utrecht nu verreweg de beste papieren. 

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren liet eerder al ontvallen dat hij met zijn club de eerste drie wilde aanvallen, maar dat is tot dusver niet gelukt. Aan ambities dus nog steeds geen gebrek in Utrecht, want met deze aanvallende versterking hoopt de subtopper een stap in de goede richting te zetten. Eerder werd Redan van PEC Zwolle gehuurd.

Een transfervrije overstap lonkt voor Dost. FC Utrecht is echter nog niet klaar, want ook Nordin Amrabat staat op het lijsjtje van de Domstedelingen. De ervaren speler heeft wel oren naar een terugkeer in de Eredivisie, maar zijn huidige Griekse werkgever ligt in de weg. Daarnaast trainen de clubloze Bazoer en Troupée vrijblijvend mee.

Feyenoord-doelman vertrekt