'Mbemba registreert vier verschillende geboortedata en mag vertrekken bij FC Porto'

Chancel Mbemba lijkt te mogen vertrekken bij FC Porto. De centrale verdediger lijkt namelijk flink in de problemen te zitten. Mbemba beschikt over een aflopend contract en zijn club ziet er geen heil meer in om deze te verlengen. Dat zou alles te maken hebben dat Mbemba in het verleden al vier verschillende geboortedata heeft doorgegeven.

Zo schrijft het Portugese medium CM dat Mbemba ten minste vier verschillende geboortedata heeft geregistreerd. In 2015 kreeg de Congolees bij overstap van Newcastle naar FC Porto al eens te maken met een klacht van de FIFA. Mbemba begon zijn spelerscarrière in zijn geboorteland. Daar werd de 64-voudig international door zijn eerste twee clubs geregistreerd met een de geboortedatum van 8 augustus 1998. Toen Mbemba in 2013 de overstap maakte naar Anderlecht, stond daar ineens het jaartal 1994 op zijn paspoort. 

Bij zijn nationale ploeg gaf Mbemba zelf 30 november 1991 aan als geboortedatum, terwijl de centrale verdediger eerder in een interview nog aangaf in 1990 geboren te zijn. Zijn club FC Porto gaat er nog altijd vanuit dat Mbemba uit 1994 komt en dus 27 jaar oud is. Volgens CM is Mbemba zijn werkgever de verwarring rondom zijn leeftijd zat. De verdediger staat op de transferlijst en mag anders in de zomer vertrekken. AC Milan, dat kampt met een te kort aan centrale verdedigers, zou wel interesse hebben in Mbemba.