Dit is waarom Mazraoui Ajax transfervrij verlaat en wat dit de Amsterdammers kost

Na afloop van PSV-Ajax (1-2) werd aan Noussair Mazraoui waar zijn toekomst ligt. De rechtsachter heeft een aflopend contract en daardoor een transfervrije status. In gesprek met ESPN gaf Mazraoui toe dat hij gaat vertrekken uit Amsterdam.

Al lange tijd is er veel onduidelijkheid over de toekomst van Mazraoui. Nu is daar eindelijk meer duidelijkheid. "Ik wil niet iedereen voor de gek houden. Als je een halfjaar voor het aflopen van je contract nog niet hebt bijgetekend, kan je het zelf al invullen. Ik heb ook met andere clubs gesproken", geeft de rechtsachter toe. "Nu is de status dat ik transfervrij ben, dat is gewoon een feit. Ik heb nog niet bijgetekend en de kans is nihil dát dat nog wel gebeurt, misschien 5%. Ik sta open voor iets nieuws en denk dat het een goed moment is om te vertrekken.

Na zestien jaar komt er een einde aan het avontuur van Mazraoui bij Ajax. FC Barcelona zou serieuze belangstelling hebben om de Marokkaan transfervrij binnen te halen. Ajax haalde Mazraoui in 2006 naar Amsterdam. Na de jeugdopleiding te hebben doorlopen, volgde op 4 feburari 2018 zijn debuut in het eerste voor Ajax. 

Martwaarde Mazraoui 

Mazraoui kende een stormachtige ontwikkeling met een hoogste marktwaarde van 18 miljoen euro in juni 2019. Na een dip in zijn transferwaarde, steeg deze weer in 2021 toen Mazraoui wederom op 18 miljoen euro werd geschat. De huidige marktwaarde van Mazraoui is twintig miljoen euro; een bedrag dat Ajax door zijn transfervrije vertrek deze zomer misloopt.