Voorbeschouwing FC Groningen-PSV: vermoedelijke opstellingen en stand van zaken!

PSV reist zondag af naar het Noorden om het op te nemen tegen FC Groningen. Het is het eerste Eredivisie-duel voor de Eindhovenaren van 2022. Voor Roger Schmidt, de Duitse trainer die deze week veel in het nieuws kwam, zal het samenstellen van een basiselftal een puzzel worden, PSV kampt met veertien afwezige spelers door blessures, coronabesmettingen en de Afrika Cup. Bet365 verwacht dat de winterkampioen met de drie punten terugkeert naar Eindhoven.

Volgens het Eindhovens Dagblad werd het probleem op een gegeven moment zo groot dat PSV een bepaalde periode van de winterstop niet eens genoeg spelers had om betaald voetbal mee te spelen, met name door de coronabesmettingen. Door het hoge aantal besmettingen werd ook het geplande trainingskamp naar Zuid-Spanje afgeblazen door de club in het rood-wit. Bovenop de coronabesmettingen kwam ook nog de langdurige blessure van André Ramalho. De Brazilliaanse verdediger zal enkele maanden langs de lijn staan. 

Ondanks de vele afwezigen werd achter gesloten deuren wel een oefenwedstrijd gewonnen van het Duitse Teutonia Ottensen, een vierdeklasser bij onze Oosterburen. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Over de wedstrijd werden geen updates gegeven op de sociale media, ook journalisten en supporters waren niet welkom in het Phillips Stadion. PSV doet er alles aan om de namen van de besmette spelers geheim te houden. 

Nieuw contract Schmidt

Afgelopen week waren het echter vooral de contractbesprekingen met Schmidt die het nieuws haalden. "Schmidt, John De Jong en Toon Gerbrands hebben een vertrouwensband, maar dat betekent niet automatisch dat de Duitser straks doorgaat op De Herdgang en in het Philips Stadion", schreef Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. In een persconferentie gaf Gerbrands commentaar op de situatie. "We hebben laatst weer een gesprek gehad", vertelt de algemeen directeur van PSV. "Er is voor beide partijen geen urgentie op dit thema, we zitten er allemaal comfortabel in." Aan zijn keuze om Schmidt aan te stellen heeft Gerbrands dan ook nog niet getwijfeld. "In de twintig jaar als directeur in het betaald voetbal ben ik altijd voor de nummer een-kandidaat gegaan. En ja, Schmidt is voor ons nog altijd de nummer een."

Een aangepast trainingskamp voor de Groningers

Ook bij FC Groningen verliep de voorbereiding niet als normaal. De groen-witten gingen wel op trainingskamp, maar dit was van erg korte duur. 'Het waren maar twee nachtjes, dus dat was een kort trainingskamp", legt trainer Danny Buijs uit bij RTV Noord. 'We hebben de programma’s dusdanig aangepast zodat de kans op eventuele coronabesmettingen zo klein mogelijk werd." Dat zorgde wel voor de nodige problemen: "We hebben veel meer in groepjes gedaan bijvoorbeeld en bijna niks met de hele groep."

Als verdienste van deze aanpassingen kampt Groningen momenteel niet met coronabesmettingen. Yahya Kalley en Mo El Hankouri waren recent nog besmet, maar zijn inmiddels weer teruggekeerd. Over de inzetbaarheid van het duo heeft Buijs echter nog wel zijn twijfels.

Vermoedelijke opstellingen FC Groningen en PSV

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt