Top 10 mooiste goals in de bekerfinale

Ajax en PSV nemen het zondag tegen elkaar op in de finale van de KNVB Beker. Spektakel lijkt gegarandeerd, nadat beide ploegen niet zo lang geleden ook al tegen elkaar speelden. Ook is de finale een plek waar helden geboren worden, door mooie goals bijvoorbeeld.

Zo scoorde Ajax in de finale van 2019 een prachtig uitgespeeld doelpunt. Kort na de openingstreffer van Daley Blind, mocht Klaas-Jan Huntelaar de 0-2 noteren. De spits deed dat na een heerlijke aanval van de Amsterdammers, die zij uiteindelijk met 0-4 wonnen. 

Maar ook PSV kan er wat van. In de bekerfinale van 2012 wonnen de Eindhovenaren met 3-0 van Heracles Almelo. Twee van die goals waren van grote klasse. De openingstreffer werd gemaakt door Ola Toivonen, die de bal achter het standbeen in het doel schoot. Jermain Lens was verantwoordelijk voor de 3-0. Hij stiftte de bal prachtig over doelman Remco Pasveer heen. 

Het mooiste doelpunt in de KNVB Bekerfinale komt misschien wel van Ricardo van Rhijn. De rechtsback van Ajax schoot in de derde minuut van de wedstrijd tegen PEC Zwolle een afgeslagen hoekschop snoeihard in het doel. Het leek toen de dag van Ajax te worden, maar niks bleek minder waar. Zwolle won uiteindelijk met 5-1 en pakte daarmee de beker.

Bekijk hier de top 10 mooiste doelpunten in de finale van de KNVB Beker!

Ook interessant