PSV-supporters niet welkom bij competitietopper tegen Ajax

Tijdens de Eredivisie-kraker tussen Ajax en PSV op zondag 6 november zijn er geen PSV-supporters welkom. De aanleiding hiervoor zijn onder meer de antisemitische spreekkoren tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

"Ondanks herhaalde waarschuwingen, werden tijdens de wedstrijd opnieuw door een grote groep PSV-supporters massaal en langdurig (antisemitische) spreekkoren, kwetsende liederen en zeer onsmakelijke verwensingen en (strafbare) beledigingen aan het adres van een aantal Ajax-spelers ten gehore gebracht", valt te lezen in een door burgemeester Femke Halsema ondertekende brief aan PSV. 

"Daarnaast zijn door PSV-supporters diverse vernielingen aangebracht in het stadion aan veiligheidsnetten en toiletten, werden er veelvuldig voorwerpen en vloeistoffen vanuit het uitvak naar de omringende vakken gegooid en werden aanwijzingen van de stewards massaal niet opgevolgd. Hierdoor werd de politie uiteindelijk genoodzaakt tot inzet van de ME".

Vooralsnog zijn de supporters van PSV alleen niet welkom bij de competitiewedstrijd van 6 november. "De driehoek zal daarna opnieuw afwegen of voor volgende wedstrijden het aantal aanwezige PSV-supporters weer stapsgewijs kan worden uitgebreid. Bij deze afweging zal het gedrag van uw achterban rondom wedstrijden en in de stadions aankomende periode natuurlijk een cruciale factor zijn".