Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op zondag 20 juni gespeeld

De laatste speelronde van het EK gaat zondagavond van start, met de beslissende duels in poule A. Voetbalflitsen zet de EK-wedstrijden van zondag 20 juni op een rijtje.

Italië - Wales (poule A)

Italië heeft zich al geplaatst voor de achtste finales en is zo goed als zeker groepswinnaar. De Italianen staan zondagavond tegenover Wales, dat nog over Italië heen kan klimmen. De Welshmen hebben in dat geval een overwinning nodig.

Het EK loopt vooralsnog voorspoedig voor zowel Italië als Wales. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini won beide groepswedstrijden, terwijl de formatie van bondscoach Rob Page één zege boekte en evenzoveel gelijkspeelde.

Zwitserland - Turkije (poule A)

Zwitserland en Turkije bekleden momenteel de derde en vierde plek in groep A. Beide landen kunnen zich nog als beste nummer drie plaatsen voor de knock-outfase. De Zwitsers maken zelfs nog kans op plek twee.

Door het grote verschil in doelsaldo (+2 om -3), moet Zwitserland hopen op een grote overwinning van Italië. De Zwitsers moeten zelf ook met hoge cijfers winnen van Turkije om aanspraak te maken op directe plaatsing voor de achtste finales.

Huidige stand poule A (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Huidige stand poule A Euro 2020 EK

Het volledige programma van zondag 20 juni

Zondag 20 juni 2021: Italië - Wales, 18.00 uur

Zondag 20 juni 2021: Zwitserland - Turkije, 18.00 uur

EK-wedstrijden zondag 20 juni Euro 2020