BREKEND: Henk Fraser ontslagen bij Vitesse!

Henk Fraser is niet langer de trainer van Vitesse. De oefenmeester is woensdag vier wedstrijden voor het einde van de competitie door de Arnhemmers op straat gezet wegens de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. Dat meldt de club via officiële kanalen. 

Fraser zou eigenlijk aan het einde van het seizoen vertrekken bij Vitesse, waar hij sinds de zomer van 2016 aan het roer stond. De voormalig voetballer is vanaf volgend seizoen de trainer van Sparta Rotterdam. Door het voortijdig ontslag van Fraser neemt assistent-trainer Edward Sturing de honneurs voorlopig waar. Hij wordt vanaf de zomer opgevolgd door de Rus Leonid Sloetski. 

Algemeen directeur Joost de Wit: "De huidige doelstelling voor Vitesse, het halen van de play-offs, komt de laatste weken steeds meer in gevaar en we willen er alles aan doen om onze doelstelling te halen. Onze inschatting is dat het noodzakelijk is om nu in te grijpen in het belang van de club."

Fraser kende een goed eerste seizoen in dienst van de huidig nummer zeven van de Eredivisie. Hij schreef zelfs geschiedenis door Vitesse met het winnen van de KNVB Beker de eerste prijs uit de clubgeschiedenis te bezorgen. Dit seizoen waren de resultaten wisselvallig. Zo werd er in de laatste vier wedstrijden slechts één punt gehaald en werd er verloren van FC Utrecht (5-1), Roda JC (0-3) en NAC Breda (1-0).

De winst van de KNVB Beker door Vitesse afgelopen jaar:

Eind maart sprak Fraser over zijn aanstaande overstap naar Sparta: