'Mertens vertrekt bij Napoli en aast op transfer'

Dries Mertens staat op het om te vertrekken bij Napoli, zo meldt RAI. De Belg heeft een aflopend contract in Napels en contractbesprekingen over een langer verblijf lijken op niets uit te lopen. De kans is daarom groot dat de ex-PSV'er op zoek moet naar een nieuwe werkgever. Il Corriere dello Sport meldt dat Mertens door interesse van AS Roma mogelijk in Italië kan blijven.

Mertens kwam via AGOVV, FC Utrecht en PSV in 2013 bij Napoli terecht, dat bijna 10 miljoen euro voor de Belg betaalde. In Napels kwam Mertens in totaal tot 397 wedstrijden waarin hij 148 keer tot scoren kwam. Hij won in 2014 en 2020 de Italiaanse beker en kroonde zich in 2020 tot topscorer aller tijden van Napoli. 

Aan het dienstverband bij Napoli lijkt nu dus een einde te komen en volgens Il Corriere dello Sport zou José Mourinho, coach van AS Roma, zeer gecharmeerd zijn van de aanvaller. AS Roma hoopt komende zomer wat ervaring aan haar selectie toe te voegen en Mertens lijkt daarin de ideale versterking voor de voorhoede. Volgens i Giallorossi is kamp Mertens al in gesprek met AS Roma en zou hij een jaarsalaris van 2,4 miljoen euro plus een tekenbonus van 1,6 miljoen euro eisen. 

Topscorers aller tijden Napoli

Feyenoord-doelman vertrekt