LIVEBLOG: wie is veroordeeld tot de nacompetitie? (gesloten)

De twee degradanten zijn al bekend, maar het is nog niet zeker welke ploeg het seizoen als nummer zestien van de Eredivisie afsluit. Willem II en FC Emmen gaan zondagmiddag uitmaken wie zich mag melden in de nacompetitie.

Willem II heeft de beste papieren om de dans te ontspringen. De Tilburgers hebben 28 punten verzameld in 33 competitieduels. FC Emmen, de huidige nummer zestien van de Eredivisie, heeft slechts één punt minder.

FC Emmen gaat op bezoek bij het reeds gedegradeerde VVV-Venlo. Willem II treedt in eigen huis aan tegen Fortuna Sittard. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur. De Fortunezen hebben een aanmoedigingspremie aangeboden gekregen van de club uit Drenthe.

Liveblog


17:25

We sluiten hem af

Speelronde 34 in de Eredivisie zit erop. Bedankt voor het volgen van dit liveblog!


16:36

Groot feest in Tilburg

Willem II handhaaft zich in de Eredivisie ten koste van FC Emmen en de blijdschap is groot in Tilburg.


16:20

Afgelopen!

Willem II wint met 2-1 van Fortuna Sittard en ontloopt op die manier de nacompetitie. FC Emmen is daardoor veroordeeld tot de play-offs om promotie/degradatie.


16:15

(81') Doelpunt FC Emmen

FC Emmen neemt steeds meer afstand van VVV-Venlo, nu invaller Paul Gladon voor de 0-4 heeft gezorgd. De Emmenaren zijn wel afhankelijk van het resultaat bij Willem II - Fortuna Sittard.


15:58

(64' + 67') Doelpunten FC Emmen en Willem II

Terwijl FC Emmen de 0-3 maakt op bezoek bij VVV-Venlo, neemt Willem II weer de leiding tegen Fortuna Sittard en is met deze tussenstand virtueel veilig. Het gedoe rondom de aanmoedigingspremie barst weer los.


15:43

(53') Doelpunt FC Emmen

Handhaving voor FC Emmen komt steeds dichterbij. Sergio Peña schiet de Emmenaren vanaf de penaltystip op 0-2. Een spectaculaire comeback lijkt in de maak.


15:35

(48') Doelpunt Fortuna Sittard 

De wedstrijden zijn weer hervat en Fortuna Sittard schiet uit de startblokken. De bezoekers komen langszij tegen Willem II. Daardoor is FC Emmen virtueel veilig.


15:22

Rust

Het is rust op de negen velden in de Eredivisie.


15:16

(45') Doelpunt Willem II

Vangelis Pavlidis zorgt op fraaie wijze voor de openingstreffer. Willem II klimt weer over FC Emmen op de ranglijst en is virtueel veilig.


15:12

(41') Kritiek op Arjan Swinkels

Arjan Swinkels maakt zich niet echt populair onder de kijkers van VVV-Venlo - FC Emmen.


15:09

(36') Doelpunt FC Emmen

Het is raak in De Koel. Luka Adžić zet FC Emmen op voorsprong tegen VVV-Venlo. De Emmenaren passeren Willem II op de ranglijst en zijn virtueel veilig.


15:03

(32') Vervelende botsing

Een pijnlijk moment voor Luka Adžić... De aanvaller van FC Emmen wordt door doelman Delano van Crooij in zijn edele delen geraakt.


14:30

We zijn begonnen

De balt rolt bij zowel Willem II - Fortuna Sittard als VVV-Venlo - FC Emmen.


14:24

Mooie supportersactie

De fans van Willem II laten vlak voor de allesbelissende wedstrijd tegen Fortuna Sittard van zich horen.


14:08

Nagelbijten geblazen

De fans van FC Emmen voelen ook spanning voorafgaand aan het uitduel met VVV-Venlo.


13:53

Spanning bij de Tilburgers

De supporters Willem II zijn voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard erg gespannen.


13:50

Opstellingen Willem II en Fortuna Sittard

Do opstellingen van Willem II en Fortuna Sittard zijn ook binnen.


13:33

Opstellingen VVV-Venlo en FC Emmen

De namen van zowel VVV-Venlo als FC Emmen zijn bekend. Thorsten Kirschbaum en Georgios Giakoumakis ontbreken aan Venlose zijde.


13:00

Welkom!

Mis in dit liveblog niets van de degradatiestrijd tussen Willem II en FC Emmen, met doelpunten, opmerkelijke momenten en nog veel meer.