Spelerspaspoort David Neres (profiel)

Profiel: David Neres (Brazilie, 3 maart 1997) staat onder contract bij Ajax.

spelerspaspoort, profiel david neres ajax

Ajax

Neres tekende op 31 januari 2017 een contract dat hem voor 4,5 jaar verbond aan Ajax. Neres debuteerde op 26 februari 2017 in het eerste elftal van Ajax, tijdens een met 4-1 gewonnen competitiewedstrijd thuis tegen Heracles Almelo. In het seizoen 2017/18 speelde Neres steeds meer. Zelf beschouwde hij zijn optreden in de uitwedstrijd tegen Feyenoord op 22 oktober 2017, waarin hij 3 assists gaf, als hét moment van zijn doorbraak. In totaal maakte hij, steeds als rechtsbuiten, in 32 wedstrijden in de Eredivisie 14 goals, waarmee hij clubtopscorer werd. Ook was hij verantwoordelijk voor 13 assists. Ajax speelde in dat seizoen geen Europees voetbal. Neres raakte geblesseerd en kon vervolgens bijna een heel seizoen geen wedstrijden spelen.

Antony

Antony en Neres zijn beste vrienden, in en buiten de lijnen. De twee blikken in het interview hieronder terug op het seizoen 2020/2021. Antony is erg positief over zijn debuutseizoen, terwijl Neres pas richtig het einde van het seizoen een rol van betekenis wist te spelen.

Brazilië

Als jeugdinternational kwam Neres negenmaal in actie voor Brazilië onder 20 en tweemaal voor Brazilië onder 23.In maart 2019 werd hij voor het eerst geselecteerd voor het nationale elftal. Op 26 maart maakte hij zijn debuut als invaller in de wedstrijd tegen Tsjechië. In de dertig minuten die hij speelde gaf hij een assist. Neres maakte op 9 juni 2019 zijn eerste interland doelpunt voor Brazilië in een gewonnen oefeninterland tegen Honduras (7-0).

In mei 2019 werd Neres door bondscoach Tite geselecteerd voor de Braziliaanse selectie tijdens de Copa América 2019 in eigen land. Tijdens dit toernooi stond hij de eerste twee wedstrijden in de basis, maar de rest van het toernooi beleefde hij vanaf de bank. In de finale werd met 3-1 gewonnen van Peru.

Dit is de prachtige vriendin van David Neres

Dit is de voorlopige selectie van Ajax in het seizoen 2021-2022

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt