Vijf redenen waarom Abdou Harroui dé perfecte aanwinst voor Feyenoord is

Feyenoord heeft zich deze zomer al versterkt met middenvelder Guus Til. De supporters van de Rotterdamse club zien graag ook Abdou Harroui vanaf volgend seizoen schitteren in De Kuip. De 23-jarige middenvelder van Sparta én Jong Oranje staat volgens Nederlandse media wel open voor een transfer. Wij zetten vijf redenen op een rijtje waarom de middenvelder dé perfecte aanwinst is voor Feyenoord.

Betaalbaar

Harroui heeft nog een contract tot volgend jaar zomer en hierdoor is het voor Feyenoord financieel gezien een goede mogelijkheid om de middenvelder te kopen van de stadsgenoot. De spelmaker van Sparta heeft op dit moment een marktwaarde van 3,5 miljoen euro volgens Transfermarkt.nl. Goede toevoeging voor de Rotterdammers?

Bekend in Rotterdam

De 23-jarige Leidenaar is inmiddels wel bekend in Rotterdam. In 2016 stroomde hij door vanuit de jeugdopleiding bij de club uit Spangen en daarom is de overstap naar Rotterdam-Zuid geen hele grote voor hem... In ieder geval niet qua afstand. De 23-jarige middenvelder draaide een goed EK met Jong Oranje en maakt er geen geheim van graag een stap te willen maken. Krijgt Feyenoord een geheel vernieuwd middenveld?

Ideaal voor speelstijl Arne Slot

Met het aanstellen van Arne Slot bij Feyenoord werd al vrij snel duidelijk dat de Rotterdammers vanaf volgend seizoen een ander soort voetbal gaan spelen. Afgelopen seizoen stond Leroy Fer nog op het middenveld, maar de 31-jarige middenvelder is niet meer topfit. Het spel van trainer Slot vraagt veel van zijn spelers en Abdou Harroui is een échte kilometervreter op het middenveld. Staat de Marokkaanse Nederlander vanaf volgend seizoen naast Guus Til op het middenveld bij Feyenoord? Perfect voor het spel van Slot?

Ambitie

Door de wissel aan de zijlijn met nieuwe trainer Arne Slot slaat Feyenoord een nieuwe weg in. De trainer spreekt zijn ambities uit met de Rotterdamse club en dat was voor Guus Til één van de redenen om terug te keren naar de Nederlandse velden. De Rotterdammers willen gaan voor Champions League-plaatsing en daar past Harroui goed bij. De middenvelder van Sparta is een stille kracht op het middenveld en heeft zelf ook de ambitie om een stap te gaan maken. Kan hij samen met Feyenoord schitteren in Europa?

Potentie

De 23-jarige Leidenaar is een jonge jongen met veel potentie. De tweebenige middenvelder heeft een goed seizoen achter de rug en bezegelt dat bij Jong Oranje, waar hij tegen Jong Frankrijk één van de uitblinkers was. De supporters van de club uit Rotterdam-Zuid zien Harroui graag komen om het elftal van Arne Slot te versterken. Heeft Feyenoord een potentiële groeibriljant in handen als het Abdou Harroui weet te strikken?

Feyenoord-doelman vertrekt