Deze Nederlanders blonken uit op het tweede niveau in het buitenland

De spotlight staat vaak gericht op het allerhoogste niveau Toch hebben het afgelopen seizoen op het niveau daaronder veel Nederlanders zichzelf laten zien. Voetbalflitsen heeft de 10 spelers met de meeste wedstrijden op het tweede niveau in het buitenland op een rijtje gezet en de vier meest opvallende spelers uitgelicht. Zijn deze spelers klaar voor een volgende stap?

Joël Piroe: doelpuntenmachine in Wales

PSV verkocht spits Joël Piroe afgelopen zomer voor ruim 1 miljoen euro aan Swansea City. De club uit Wales, actief in de Engelse Championship, heeft op z'n zachtst gezegd genoten van deze aankoop. Piroe kwam 45 wedstrijden in actie en kwam daarin 22 keer tot scoren. De waarde van de spits is volgens Transfermarkt inmiddels gestegen naar 8 miljoen euro.

Tekst gaat verder onder de video

Gustavo Hamer: van vaste waarde in Engeland

PEC Zwolle verkocht Gustavo Hamer in de zomer van 2020 voor 1,5 miljoen euro aan Coventry City. De Engelsen knijpen in hun handjes met de Braziliaanse-Nederlander en verlengden in maart 2022 zijn contract tot de zomer van 2024. Hamer speelde afgelopen seizoen 39 wedstrijden en kwam daarin 3 keer tot scoren. De waarde van de ex-Feyenoorder is inmiddels gestegen naar 3 miljoen euro, volgens Transfermarkt.

Branco van den Boomen: absolute smaakmaker in Frankrijk

Toulouse trok in de zomer van 2020 350.000 euro uit voor de aankoop van Branco van den Boomen. Nu, bijna twee jaar later, is het een koopje gebleken. De middenvelder had met 12 goals en 21 assists in 37 wedstrijden een ontzettend groot aandeel in de Ligue 2-titel van Toulouse. Van den Boomen werd uitgeroepen tot speler van het seizoen. Volgens Transfermarkt is de ex-speler van De Graafschap, SC Heerenveen, FC Eindhoven en Ajax inmiddels 6 miljoen euro waard.

Tekst gaat verder onder de video

John Verhoek: goalgetter in Duitsland

Hij werd bekend als het jongere broertje van Wesley Verhoek, maar groeide dit seizoen op het tweede niveau van Duitsland uit tot doelpuntenmachine. John Verhoek vertrok in de zomer van 2019 transfervrij naar Hansa Rostock. Met die club promoveerde hij vorig jaar. In de 2. Bundesliga blonk de 33-jarige aanvaller uit. Hij kwam maar liefst zeventien keer tot scoren in 32 wedstrijden. De ex-speler van onder meer FC den Bosch, ADO den Haag en Stade Rennes is volgens Transfermarkt momenteel 600.000 euro waard.

Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië: Nederlanders schitteren overal

Het gaat de Nederlanders goed af op het tweede niveau in het buitenland. Zo streden Ludovit Reis (HSV) en Thomas Ouwejan (Schalke 04) met hun clubs om een plek in de Bundesliga. Reis lukte het niet. Ouwejan werd met Schalke 04 kampioen en zien we volgend seizoen terug op het hoogste niveau. In Frankrijk zien we Stijn Spierings (Toulouse) volgend seizoen ook terug op het hoogste niveau. Hij vormde samen met Van den Boomen een tandem op het middenveld van de Ligue 2-kampioen. In Engeland waren Anfernee Dijksteel (Middlesbrough) en Maikel Kieftenbeld (Millwall) beiden belangrijk voor hun club. Het lukte de spelers niet om te promoveren.Beide clubs eindigden net achter play-offplaatsen. In Italië deed Tom van de Looi (Brescia) het ook goed. Hij schopte het met zijn club tot de play-off's voor promotie, maar strandde in de halve finale.

Feyenoord-doelman vertrekt