'Ajax meldt zich in Londen voor Steven Bergwijn'

Ajax heeft zich, na een eerdere poging afgelopen winter, opnieuw bij Tottenham Hotspur gemeld voor de diensten van Steven Bergwijn. De oud-PSV'er komt in Engeland nauwelijks aan spelen toe en ziet een transfer naar Ajax wel zitten. Volgens De Telegraaf heeft de club uit Amsterdam inmiddels een officieel bod ingediend bij Tottenham Hotspur. 

Tottenham Hotspur wees begin dit jaar al een bod door Ajax af. De Amsterdammer boden toen tevergeefs achttien miljoen euro. Steven Bergwijn bleef in Noord-Londen en was vlak daarna als invaller met twee doelpunten tegen Leicester City (2-3 winst) beslissend voor de club. Trainer Antonio Conte vertelde toen nogmaals dat Bergwijn niet mocht vertrekken. Uiteindelijk speelde de Oranje-international slechts 140 minuten na zijn gouden invalbeurt.

20 miljoen voor Bergwijn?

Technisch directeur destijds, Marc Overmars, was die betreffende transferperiode bereid om via bonussen maximaal 22 miljoen euro uit te geven voor Bergwijn. Tottenham hing een prijskaartje van minimaal 25 miljoen euro aan de buitenspeler. De transfer mislukte, maar de interesse van Ajax in Bergwijn is nog steeds groot. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers een nieuwe poging gedaan. De hoogte van het bod wordt niet bekend gemaakt, maar naar verluidt is Bergwijn voor 20 miljoen euro op te halen.

Ajax-clubwatcher Mike Verweij meldt dat financieel directeur Susan Lenderink een belangrijke factor speelt. Eerder stak de financieel directeur een stokje voor de komst van Bergwijn, toen Tottenham mikte op een transfersom van 30 miljoen euro. Uiteindelijk zakte de Engelse club naar 25 miljoen, maar dat wilde Ajax niet betalen: "Bergwijn staat zelf open voor een overstap naar Ajax en een salarisindicatie heeft aangegeven dat een contract voor vijf jaar tussen speler en club een formaliteit is", meent Verweij. De verwachting is dat Ajax de oud-PSV'er voor 20 miljoen kan overnemen. Dat de nieuwe technisch verantwoordelijken, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, voor goedkeuring bij Lenderink en de Raad van Commissarissen langs moeten, kan een transfer eventueel in gevaar brengen. "Tijdens de Nations League staat Bergwijn op het hoogste podium in de etalage. Er kunnen andere kapers op de kust komen. Ajax speelt met vuur", aldus Verweij.

Feyenoord-doelman vertrekt