De evolutie van Antony

Antony is sinds zijn aankomst in Amsterdam niet meer weg te denken uit de basiself van Ajax. Zijn goede spel is niet onopgemerkt gebleven, zo staat de Braziliaan in de nadrukkelijke belangstelling van een flink aantal topclubs. De rappe vleugelaanvaller van Ajax heeft door de jaren een aardige groei doorgemaakt, zowel in als buiten het veld. In dit bericht de evolutie van Antony.

Cijfers tot nu toe

In totaal staan de cijfers voor de Braziliaan voor Ajax tot nu toe op 79 wedstrijden. Hierin was Antony goed voor 22 doelpunten en 20 assists. Dit seizoen kwam Antony in de Eredivisie mede vanwege blessureleed tot ‘slechts’ 23 optredens voor de Amsterdammers. Zo moest hij de laatste zeven wedstrijden van het seizoen toekijken vanaf de tribune. Ondanks de blessure eindigde de teller voor de Braziliaan op een totaal van acht doelpunten en vier assists. In de Champions League campagne was de aanvaller met twee doelpunten en vier assists in zeven wedstrijden terug te vinden bij de betere spelers van het toernooi. In het voorgaande en tevens zijn eerste seizoen in de Eredivisie stond Antony in 32 wedstrijden op negen doelpunten en acht assists.

International voor Brazilië

Het goede spel van de rechtervleugelaanvaller was is niet onopgemerkt gebleven in zijn thuisland Brazilië. Bondscoach Tite haalde hem bij de selectie en op 8 oktober 2021 maakte Antony zijn officieuze debuut tegen Venezuela. In de dertien minuten die hij mee mocht doen was hij meteen trefzeker met een fraai doelpunt. Brazilië won de wedstrijd uiteindelijk met 1-3. In de daaropvolgende wedstrijden miste Antony geen minuut en was hij in de laatste twee duels waarin hij speelde zelfs basisklant. In de negen wedstrijden die hij tot nu toe voor zijn thuisland heeft gespeeld staat de teller op twee doelpunten en twee asssits.

Marktwaarde

Ajax nam Antony in de zomer van 2020 voor 15,75 miljoen euro over van het Braziliaanse Sao Paolo. Volgens transfermarkt stond zijn waarde destijds op een bedrag van 18 miljoen. Na zijn transfer knokte Antony zich al snel in de basis en steeg zijn marktwaarde naar 25 miljoen. Dit jaar kwam daar nog eens tien miljoen euro bij op en ook in de meest recente update is zijn waarde op een bedrag van 35 miljoen euro vastgesteld. Antony ligt nog tot medio 2025 vast in Amsterdam. Met dit gegeven in het achterhoofd kan Ajax een flinke transfersom vragen, zo zouden de Amsterdammers een som van ongeveer 60 miljoen euro verlangen voor de buitenspeler.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt