De Vrij neemt niet alleen positie, maar ook aanvoerdersband over van Virgil: 'Vol vertrouwen'

Stefan de Vrij gaat de komende interland Virgil van Dijk vervangen. Laatstgenoemde kreeg van bondscoach Louis van Gaal vrijaf na het duel met België vanwege zijn lange seizoen. Daarmee verdween de absolute leider van het Nederlands elfal van het trainingskamp. In De Vrij ziet Van Gaal de beste opvolger.

De verdediger van Inter staat woensdag daarom aan de start tegen Wales. 'Ik mag dat bevestigen', lacht De Vrij op dinsdagavond op de persconferentie. Aangezien centrumverdediger ook bij zijn club in een 5-3-2 systeem speelt, doet de inpassing weinig aanspraak op zijn aanpassingsvermogen. 'Van Dijk speelt in de rol waar ik al jaren speel. Ik weet wat er gevraagd wordt. Vooral de organisatie is heel belangrijk.'

Niet alleen zal De Vrij de positie van de Liverpool-verdediger overnemen, maar ook krijgt hij de aanvoerdersband van de vertrokken leider om zijn arm. 'Hij speelt op dezelfde positie en moet hetzelfde doen als Van Dijk', verklaart Van Gaal. 'Wat Van Dijk doet, als generaal, kan De Vrij ook. Hij heeft zich goed ontwikkeld. Ik heb er vol vertrouwen in', besluit de bondscoach.

Feyenoord-doelman vertrekt