Alles over Valentin Cojocaru, de nieuwe Feyenoord-doelman

Valentin Cojocaru (Boekarest, 1 oktober 1995) maakt per direct de overstap naar Feyenoord. De 26-jarige doelman komt transfervrij over van het Oekraïnse SK Dnipro.

Overstap naar Feyenoord

Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad meldde donderdagavond dat de 1,95 meter lange Roemeen de overstap maakt naar Rotterdam. De Oekraïense competitie is door de oorlog stilgelegd, waardoor spelers in die competitie op dit moment op zoek mogen naar een tijdelijke nieuwe club. Cojocaru werd daardoor tot het einde van het seizoen transfervrij verklaard en zal in De Kuip als tweede keeper achter Ofir Marciano gaan fungeren. Of de Roemeen ook een vriendin of vrouw meeneemt naar Rotterdam is nog onbekend.

Carrière

Cojocaru werd geboren in de Roemeense hoofdstad Boekarest en speelde in de jeugd voor Dinamo Boekarest en Steaua Boekarest. Op 7 mei 2013 debuteerde de doelman voor Steaua Boekarest. In zijn debuutseizoen speelde hij drie competitieduels. Het seizoen erop speelde de Cojocaru zeven competitiewedstrijden.

Vervolgens werd de doelman verhuurd aan het Italiaanse Crotone, die hem een half seizoen later weer verhuurde aan Frosinone. De doelman keerde hierna weer terug in zijn thuisland, waar hij een aantal seizoenen voor verschillende clubs uitkwam. In 2021 maakte hij de overstap naar SK Dnipro, waar hij dit seizoen 14 wedstrijden voor speelde. 

Keeperskwaliteiten Valentin Cojocaru

Hieronder een video van de mooiste reddingen van de Roemeen in de veertien wedstrijden die hij dit seizoen keepte voor SK Dnipro.

Feyenoord-doelman vertrekt