Noppert blijft rustig ondanks transfergeruchten: 'Ik zit bij de club van mijn dromen'

Andries Noppert is terug bij SC Heerenveen en dat was te merken in Friesland. Veel journalisten waren naar het Abe Lenstra Stadion gekomen om een glimp op te vangen van de doelman. Hij maakte indruk op het WK in Qatar en dat brengt de geruchten over een eventuele transfer op gang. 

Nog geen enkele club is concreet naar technisch manager Ferry de Haan gekomen, maar dat er interesse is van meerdere clubs wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Ploegen in Engeland en Italië zouden de goalie in de winterstop graag willen contracteren. Ook Ajax wordt vaak genoemd als optie. 

Noppert blijft rustig, ondanks alle aandacht voor hem. De Nederlander weet natuurlijk ook wel hoe de voetbalwereld in elkaar steekt. 'Als de club geld aan mij wil verdienen, dan moet het nu gebeuren', doelt Noppert op zijn goede WK. 'Als ik goed blijf presteren, dan zal die interesse er in de zomer ook nog wel zijn. Maar dit is wel een bepaald moment. Daar hoef je volgens mij niet heel veel verstand van te hebben.' De doelman benadrukt wel dat hij niet ten koste van alles Friesland wil verlaten. 'Ik zit hier bij de club van mijn dromen, ik ben hier begonnen dus sc Heerenveen is iets heel speciaals voor mij.'

Feyenoord-doelman vertrekt