NEC maakt miljoenenverlies bekend

NEC heeft een miljoenenverlies van 3,8 miljoen bekendgemaakt. De rode cijfers hebben onder meer te maken met de aanhoudende coronacrisis. Daarnaast heeft de club naar eigen zeggen problemen ondervonden door de terugkoop van transferrechten.

De club uit Nijmegen kocht deze transferrechten voor ruim twee miljoen euro terug van spelersfonds Voorwaarts. Eerder moest NEC van de transferopbrengsten een deel afstaan. Ondanks dat dit jaar bijdraagt aan de rode cijfers, moet NEC er in de toekomst juist profijt van hebben.

Door de coronacrisis moest NEC langere tijd in een leeg stadion spelen. NEC heeft het door het instorten van het deel van het uitvak finicanieel lastig en spreekt dan ook van een uitdagend jaar dat gaat komen. "We zullen moeten vechten voor de toekomst aangezien we de schades en gevolgen inzien van het instorten van de tribune. Daarnaast zorgt corona en de nieuwe lockdown voor nieuwe uitdagingen waardoor het seizoen 2021-2022 een enorme druk op de toekomst en continuïteit van de club gaat leggen."

Op het eerste oog ziet NEC de  continuïteit niet in gevaar komen. "Maar gezien de hiervoor genoemde ontwikkelingen zijn er veel uitdagingen die veel impact kunnen hebben op NEC. Zowel in positieve als in negatieve zin."

Feyenoord-doelman vertrekt