'Ziyech in beeld bij Italiaanse topclub'

Hakim Ziyech wordt gezien als de beoogde opvolger van Hakan Çalhanoğlu bij AC Milan, meldt La Gazzetta dello Sport. De middenvelder annex aanvaller van Chelsea prijkt bovenaan het verlanglijstje van I Rossoneri.

De roze sportkrant bracht eerder deze maand al het nieuws naar buiten dat Milan geïnteresseerd is in Ziyech. De Italiaanse topclub moet naar verluidt veertig miljoen euro op tafel leggen om de 28-jarige spelmaker los te weken bij Chelsea.

Moeizame periode

Ziyech heeft een bewogen seizoen achter de rug. De Marokkaans-Nederlandse voetballer verscheen onder voormalig Chelsea-manager Frank Lampard meestal aan de aftrap, maar kampte desondanks met veel blessureleed.

Toen Lampard ontslagen werd, kwam Thomas Tuchel aan het roer. Ziyech moest daardoor vaak plaatsnemen op de bank. De oud-Ajacied kwam afgelopen voetbaljaargang 39 keer in actie, waarin hij slechts zes keer scoorde en vier assists gaf.

Alternatief

Als de Milanezen er niet in slagen om Ziyech binnen te halen, zijn alle pijlen gericht op Dani Ceballos. De 24-jarige middenvelder van Real Madrid, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Arsenal, heeft nog een tweejarig contract in Spanje.

Hakim Ziyech Chelsea transfernieuws in beeld bij AC Milan