Spartak Moskou en Quincy Promes uit elkaar: contract niet verlengd

De wegen van Spartak Moskou en Quincy Promes gaan scheiden. De Russische club meldt dat het aflopende contract van de aanvaller niet is verlengd. Promes wacht nog altijd in Dubai mogelijke uitlevering naar Nederland af.

In Moskou had Promes nog een contract tot medio 2024, dat nu dus afgelopen is. De laatste jaren had de voetballer vooral andere dingen aan zijn hoofd en werd veroordeeld door een jarenlange gevangenisstraf. Toch lijkt Spartak de deur op een kiertje te houden, zo blijkt uit een statement. 'Helaas zijn deze omstandigheden nog steeds van kracht en in dit stadium is het niet mogelijk om te praten over de hervatting van Quincy's optreden bij de club. Spartak hoopt dat de partijen in de toekomst op deze kwestie kunnen terugkomen', zo valt er te lezen.

Waarom wacht Promes uitlevering naar Nederland af?

Sinds februari verblijft Promes in Dubai, nadat hij daarheen was gereisd met zijn club Spartak Moskou. Hij werd gearresteerd voor het verlaten van een ongeval, waarna Nederland om zijn uitlevering vroeg. Promes is veroordeeld voor grootschalige cocaïnehandel en het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest, wat hem een gevangenisstraf van 7,5 jaar opleverde.

Promes weg bij Spartak Moskou

Door het ten einde komen van zijn contract bij Spartak Moskou, komt er ook direct een einde aan de tweede periode van Promes in Rusland. In 2014 maakte de voetballer voor het eerst de overstap naar de Russische hoofdstad. Spartak Moskou had 11,5 miljoen euro over voor Promes, die de overstap van FC Twente maakte. Vier jaar later verkocht de club hem voor 21 miljoen euro aan Sevilla, waarna Ajax de ex-international in 2019 voor 15,7 miljoen overnam. 

Promes in dienst van Spartak Moskou

In de winter van 2021 keerde Promes terug naar Moskou. Over twee periodes kwam het tot 235 wedstrijd voor Spartak, waarin hij goed was voor 114 doelpunten en 59 assists. Eind mei van dit jaar doken er nog beelden van Promes op in Dubai.

Feyenoord-doelman vertrekt