Done deal: Ajax huurt Ihattaren voor één jaar en heeft optie tot koop van twee miljoen euro

De papieren zijn in orde gemaakt en daardoor mag Mohamed Ihattaren zich speler van Ajax noemen. De Italiaanse club en de Amsterdammers hebben naast de huurdeal ook een koopoptie van twee miljoen afgesproken. De middenvelder ondergaat maandag zijn medische keuring op De Toekomst.

Het is de uitgelegen kans voor het talent om Nederland en de wereld opnieuw te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Bij PSV ging het snel bergafwaarts onder leiding van Roger Schmidt en ook in Italië werd het geen succes. Hij werd door PSV verkocht aan Juventus en zij hebben hem aan Sampdoria verhuurd. Daar verdween hij van de radar. Na een gesprek met Ajax-trainer Ten Hag wilde Ihattaren niets liever dan aansluiten in Amsterdam.

De 19-jarige middenvelder weet ook dat hij al lange tijd geen wedstrijd heeft gespeeld en daardoor moet werken aan zijn fitheid. Deze uitdaging gaat hij graag aan en gaat vechten voor een basisplek in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Het eerste doel is om basisspeler van Jong Ajax te worden en daarna kan Ihattaren eventueel overstappen naar het eerste elftal.