Spelerspaspoort Julius Dirksen (profiel)

Dit is het spelersprofiel van Julius Dirksen (Amersfoort, 2 februari 2003).

Dirksen staat momenteel onder contract bij Ajax. De achttienjarige verdediger komt niet veel aan spelen toe. Feyenoord heeft daarom belangstelling getoond, omdat de Rotterdammers op zoek zijn naar een goedkope back-up voor Tyrell Malacia. 

Dirksen groeide op bij SC Hoevelaken. De talentvolle mandekker ging in de zomer van 2014 aan de slag bij PEC Zwolle en vertrok vier jaar later naar Amsterdam, om aan de slag te gaan bij Ajax. Dirksen maakte in 2018 zijn debuut in Oranje Onder 15, in de oefenwedstrijd tegen Italië. 

Profcontract

"Ik besef het zelf ook nog niet helemaal, ik ben er hartstikke blij mee. Ik heb een contract getekend bij een mooie club", vertelde Dirksen vorig jaar aan Omroep Gelderland, nadat hij zijn eerste profcontract had getekend. 

"Gelukkig heeft de club ook vertrouwen in mij. Eigenlijk is dat dus heel snel gegaan. Ik durfde er niet van te dromen en besef het ook nog niet helemaal. Ik ben hier heel blij mee, hiervoor heb ik hard gewerkt", aldus Dirksen. 

Feyenoord

Mikos Gouka vertelt in de AD Voetbalpodcast dat de naam van Dirksen weleens valt in De Kuip. "Ik wil het niet al te stellig stellen, want mensen die deze podcast luisteren maken er natuurlijk grote koppen van. Dat soort koopjes kijken ze nu".

"Feyenoord heeft alleen Malacia", vervolgt de Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad. "Dan hopen ze dat ze zo'n jongen binnen kunnen halen en niet meteen om de Eredivisie op een hoopje te spelen, maar wel iemand met enige potentie".

"Iemand die zich misschien in het systeem van Slot snel wegwijs kan maken. En dan misschien snel groeien tot de speler waar Ajax hem ooit in zag", aldus Gouka, die goed beseft dat zulke jongens niet gratis naar De Kuip zullen komen.