Spelerspaspoort Ajax-target Marko Milovanović (profiel)

Dit is het spelersprofiel van Marko Milovanović (Smederevo, 4 augustus 2003).

Spelerspaspoort van Marko Milovanović

Doelpuntensensatie

Milovanović doorliep de jeugdopleiding van FK Partizan en maakte op 17 juli 2021 zijn officiële debuut, in de uitwedstrijd tegen FK Proleter. De achttienjarige centrumspits maakte vijf dagen later zijn eerste competitietreffer. 

Milovanović is dit seizoen een ware doelpuntensensatie in Servië. De 1 meter 96 lange aanvaller kwam al 29 keer tot scoren in 48 duels (alle competities).

Ajax

Milovanović staat in de belangstelling van verschillende buitenlandse topclubs. Onder meer Ajax en Internazionale zouden zich willen versterken met de Servische topschutter. 

Ajax is het meest concreet voor Milovanović, meldt Butasport. De Amsterdammers willen de achttienjarige Serviër deze winter inlijven, om hem vervolgens het seizoen te laten afmaken bij zijn huidige club Partizan. Milovanović gaat dus op zijn vroegst volgend seizoen aan de slag bij Ajax. 

Marktwaarde-ontwikkeling

Toen Milovanović zich in de zomer van 2021 aansloot bij de hoofdmacht van FK Partizan, bedroeg zijn marktwaarde 200 duizend euro. Een paar maanden later, in januari 2022, was hij 1,2 miljoen euro waard.

Marktwaarde-ontwikkeling van Marko Milovanović (bron: Transfermarkt)

Marktwaarde-ontwikkeling van Marko Milovanović