Jochem van Gelder, fan van NEC in tranen na promotie

Presentator Jochem van Gelder is een groot fan van NEC. Hij werd dinsdag opnieuw emotioneel toen hem werd gevraagd naar de promotie van 'zijn club' naar de eredivisie. "Het is ons echt gelukt, maar ik kan het bijna nog niet geloven." NEC promoveerde op zijn 58e verjaardag naar de eredivisie. "Ik krijg alweer tranen in mijn ogen."

Wie is Jochem van Gelder?

Joannes Willibrordus Adrianus (Jochem) van Gelder (Tiel, 23 mei 1963) is een Nederlandse radio- en televisiepresentator, zanger, schrijver en acteur. En een BN'er die fan is van NEC, net als Johan Derksen van Veronica Inside trouwens.

Bekend van televisie

In 1979 kwam Van Gelder voor het eerst op televisie in het programma Stuif es in met een bandparodieoptreden. In 1983 won hij, wederom met een bandparodieoptreden, KRO's Zomeravondshow van Henny Huisman, de voorloper van de Playbackshow. Als gevolg hiervan mocht hij drie seizoenen lang gastoptredens verzorgen bij de voorronden van de Playbackshow.

In 1988 deed Van Gelder mee aan de derde aflevering van het door Sandra Reemer gepresenteerde NCRV-programma Showmasters. Omdat hij de winnaar was van de aflevering, mocht hij een aantal screentesten doen. Van Gelder kwam vervolgens in dienst bij de NCRV. Zijn eerste ervaringen met het presentatievak waren verschillende puzzelprogramma's. In 1989 kreeg hij landelijke bekendheid door de presentatie van de Disney Club. Daarna volgden vele programma's, zoals Willem Wever (1994-1999) en Praatjesmakers (2000-2010). (bron: Wikipedia).

Jochem van Gelder met Praatjesmaker Martin, een groot fan van Ajax. 

Waarom Ajax zo goed is? "Omdat Ajax een spits heeft, Klaas Jan Huntelaar."

Alarmcentrale

In 2010 vertrok Van Gelder bij de NCRV. Vervolgens presenteerde hij van 2012 tot en met 2017 verschillende programma's bij SBS6, zoals Bonje met de buren, Het beste idee van Nederland en Lachen om Home Video's. Sinds 2018 presenteert Van Gelder Later als ik groot ben bij RTL 4. Daarnaast is hij te zien als televisiepresentator bij Omroep Gelderland. Sinds 2019 is Van Gelder ook te zien als presentator van De Alarmcentrale bij RTL 5.

Singles

2003: Go NEC, Wij gaan Europa in / Go NEC, Wij gaan er tegenaan (met Fons de Poel, dubbele A-kant)

2008: Ja, de beuk erin (als FAN NEC) 

2014: N.E.C. (SOS) (als groep: De Nimweegse Reddingsbrigade)

De clip van het aanmoedigingslied van 'De Nimweegse Reddingsbrigade'. Het lied, gezongen door NEC-fans Jochem van Gelder, Jean Knipping, Gerry van Campen, Ferdinand Muller en Schele Daan (Erik Langedijk).

Vitesse-trainer Slutskiy mag geen NEK zeggen van Jochem van Gelder

Leonid Slutskiy wist precies hoe hij Jochem van Gelder kon provoceren in het programma De Week van Gelderland, waarin wekelijks speciale aandacht zal zijn voor betaald voetbal.

Feyenoord-doelman vertrekt