Dortmund-spelers begrijpen besluit Koeman niet en steunen Maatsen

Ian Maatsen gaat het in de Champions Leaguefinale opnemen tegen Real Madrid. Daarna is het seizoen voor de Nederlander afgelopen, Koeman heeft namelijk besloten de linksback niet mee te nemen naar het EK.

Steun van teamgenoten

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de finale sprak Dortmund verdediger Nico Schlotterbeck zich uit over het besluit van de Nederlandse bondscoach: 'Ik was heel erg verrast dat hij niet is opgeroepen', zei Nico Schlotterbeck. 'Ian was in de tweede seizoenshelft de beste linksback van de competitie. Voor mij is het onverklaarbaar.' De Duitse centrale verdediger voegde hier het volgende nog aan toe: ‘Ik hoop dat hij zijn vorm de komende jaren kan vasthouden en dan wordt hij zeker opgeroepen.' Ook ploeggenoot Julian Brandt steunt zijn medespeler: ‘Ik zou hem absoluut hebben opgeroepen.'

Uitleg van Koeman

Ondanks het onbegrip vanuit de Borussia-spelers heeft de bondscoach wel degelijk een verklaring voor zijn besluit. Eerder zei Koeman het volgende over de situatie rondom Maatsen: 'De reden is dat er meerdere jongens op zijn positie zijn. Die krijgen de voorkeur. Nathan Aké, Micky van de Ven, Daley Blind. Dat geeft mij ook de gelegenheid een aanvaller meer mee te nemen.’ Eén ding is zeker: Nederland zal het op het EK zonder de Champions League finalist moeten doen en speelt in juni de eerste wedstrijden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers