Dembélé moet vertrekken bij Barcelona

Ousmane Dembélé heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd gespeeld voor FC Barcelona. De buitenspeler en de club zijn al maandenlang aan het praten over contractverlenging, maar inmiddels is het geduld op bij het bestuur van de Catalaanse club. Alles wordt op alles gezet om de Fransman deze winter nog van de hand te doen.  

Dat vertelt Mateu Alemany, de sportief directeur in gesprek met Barça TV: "De gesprekken tussen ons en het kamp van Ousmane zijn in juli begonnen. Al zeven maanden zijn we aan het praten, wij hebben verschillende aanbiedingen gedaan. We hebben op meerdere manieren geprobeerd om hem langer aan ons te binden, maar alles wordt meteen afgewezen door zijn agenten."

Het geduld is dus op, waardoor de club hem deze winter nog wil verkopen. In de zomer loopt hij namelijk transfervrij uit zijn contract. FC Barcelona betaalde in 2017 nog 140 miljoen euro voor de aanvaller en ze willen hem niet helemaal gratis laten gaan: "Het is voor ons duidelijk dat hij niet verder wil bij onze club, waardoor hij niet meer toegewijd. Daarom hebben wij hem medegedeeld dat hij per direct moet vertrekken. We hopen dat er voor 31 januari een transfer geregeld is."

Eerder werd al bekend dat Dembélé niet bij de wedstrijdselectie zou horen voor de komende wedstrijd tegen Athletic Bilbao. Xavi wil nu dat de voetballer helemaal vertrekt: "De coach heeft bepaald en wij steunen hem daarbij. Hij wil geen spelers bij de selectie die niet bij Barça willen zijn."