Omstreden Hinteregger beëindigt profcarrière

Martin Hinteregger heeft per direct een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. De 67-voudig Oostenrijks international viel vooral buiten de lijnen op.

"Vorig herfst had ik mijn eerste gedachten om na het seizoen met pensioen te gaan", zegt Hinteregger op de clubsite van Eintracht Frankfurt. "Ik bevond me sportief gezien in een moeilijke fase: mijn prestaties schommelden".

"De overwinningen voelden niet meer zo goed, maar elke nederlaag deed dubbel zo veel pijn", vervolgt de centrumverdediger. "Mijn prestatieboost in het voorjaar en onze gezamenlijke successen in de Europa League motiveerden mij des te meer om met een groot sportief succes afscheid te nemen".

'Hinti-Cup'

Hinteregger kwam onlangs negatief in het nieuws, nadat hij samen met de extreemrechtse politicus Heinrich Sickl een voetbaltoernooi had georganiseerd. "In de afgelopen weken zijn er een aantal zaken naar voren gekomen over de 'Hinti-Cup', die ik met hart en ziel en met een zuiver geweten heb georganiseerd, waarvan de gevolgen mij pas achteraf duidelijk werden".

"Om het nog eens heel duidelijk te zeggen: Ik veroordeel rechtse, intolerante en onmenselijke ideeën in de sterkste bewoordingen. Iedereen die me kent, weet dat. Ik moet eerst wat afstand nemen en mijn leven opnieuw inrichten. Ik ben dankbaar dat Eintracht me de kans geeft om deze stap nu te zetten".

Eintracht Frankfurt

In januari 2019 streek Hinteregger neer bij Eintracht Frankfurt. De 29-jarige mandekker groeide in de loop der jaren uit tot een publiekslieveling en speelde in totaal 136 officiële duels voor Die Adlerträger. Hinteregger veroverde in zijn laatste seizoen de Europa League.

Feyenoord-doelman vertrekt