Napoli geeft verklaring in Younes-soap: "Zijn contract is geldig vanaf 1 juli 2018"

Als het aan Napoli ligt heeft de club vanaf deze zomer gewoon de beschikking over Amin Younes. De Duitse aanvaller van Ajax zou zijn contract in Italië willen laten ontbinden, maar volgens de Serie A-grootmacht is daar geen reden voor. 

"De situatie staat op stand-by", reageert Mattia Grassani, advocaat van Napoli, tegenover Radio CRC op de situatie rond Younes. De 24-jarige aanvaller tekende in de winter een contract bij de Italianen, dat ingaat op 1 juli 2018. Eerder zag de speler al af van een wintertransfer omdat hij bedenkingen zou hebben gekregen bij de overgang. 

"Ik weet niet of de speler heeft geprobeerd onder zijn contract uit te komen. Een contract kan alleen ongeldig worden verklaard als er sprake is van valse handtekeningen of valse verklaringen", zegt Crassani. "En die omstandigheden sluit ik categorisch uit. We hebben het over professionals."

Het blijft onduidelijk waarom Younes in januari om 'persoonlijke reden' afzag van een vertrek bij Ajax. Ook bij Napoli lijkt er weinig duidelijkheid te zijn. "Ik vind het heel vreemd dat alle communicatie via de advocaat van Younes loopt, want de speler weet heel goed wat hij heeft ondertekend. Zijn contract is geldig vanaf 1 juli 2018", besluit Grassani.