Transferoverzicht AZ: done deals en geruchten

De zomerse transferperiode is in volle gang. Zo is het ook bij AZ erg druk met het komen en gaan van spelers. Dit is het transferoverzicht van de Alkmaarders en de bijbehorende geruchten.

Uitgaande transfers AZ

AZ neemt deze zomer afscheid van een handje vol aanvallers. Zo maakt Ferdy Druijf definitief de overstap naar Rapid Wien, waar hij het afgelopen seizoen al als huurspeler onder contract stond. Ook nam AZ al afscheid van ZakariaAboukhlal, die naar Toulouse vertrekt voor 2 miljoen euro. Daarnaast lukte het AZ niet om het aflopende contract van Mohamed Taabouni te verlengen, die transfer naar Feyenoord vertrekt. Tot slot laat Jeremy Helmer zijn jeugdclub na dertien jaar achter zich. Helmer kampte met langdurig blessureleed en sloot onlangs al aan bij Cambuur, waar hij het als proefspeler mag proberen te laten zien. Ook keert Kamal Sowah na zijn teleurstellende huurperiode bij AZ, acht wedstrijden – één assist, weer terug naar Club Brugge. Naast de aanvallers zag AZ eerder al Thomas Ouwejan, die na zijn huurperiode definitief door Schalke 04 werd overgenomen, vertrekken. AZ verlengde juist zelf de huurovereenkomst van Kenzo Goudmijn met Excelsior voor een extra seizoen. Voor Owen Wijndal lijkt een overstap naar aartsrivaal Ajax slechts een kwestie van tijd.

Aanwinsten AZ

Nog tijdens het afgelopen seizoen maakte AZ de eerste aanwinst van deze zomer bekend. Mees de Wit maakt de overstap van degradant PEC Zwolle. De Wit kwam afgelopen seizoen op bezoek in Alkmaar twee keer tot scoren en liet zichtbaar een sterke indruk achter. MayckelLahdo maakt van Hammarby de overstap naar AZ. De Zweed beschikte over een aflopend contract, maar vertrekt deze zomer al naar Alkmaar. Om de vertrekkende aanvallers te doen vergeten, heeft AZ toegeslagen in Italië. Zo maakt Jens Odgaard voor 4 miljoen de overstap van Sassuolo. Afgelopen seizoen was de spits nog huurling van RKC.

Geruchten AZ

EzequielBullaude zou hoog op het verlanglijstje van de Alkmaarders staan. Bullaude staat sinds 2018 onder contract bij Godoy Cruz in Argentinië. De 21-jarige Argentijn maakte al 81 keer zijn opwachting in het eerste van Godoy, waarin hij goed was voor achttien doelpunten en vijf assists. Daarnaast zou AZ kijken naar Diego Valencia (Universidad Católica) en CrysencioSummerville (Leeds) als mogelijke aanvallende opties. Daarbij zou Jesper Karlsson open staan voor een nieuwe uitdaging. Tot slot zou Peer Koopmeinersmeer ervaring op mogen doen als huurling. Ook lijkt een vertrek voor Joris Kramer, Timo Letschert en Pantelis Hatzidiakos dichtbij.