Feyenoord stuit op FK Dečić of KF Drita in voorronde Conference League

Feyenoord begint het Europese seizoen in Montenegro of Kosovo. De Rotterdammers treffen de winnaar van FK Dečić - KF Drita in de tweede voorronde van de Conference League.

Dečić en Drita staan op 8 en 15 juli tegenover elkaar. De winnaar van dat duel ontvangt Feyenoord op 22 juli. De return vindt een week later plaats in De Kuip, met als inzet een plek in de derde voorronde van de Conference League.

Dečić sloot het seizoen af als nummer drie van Montenegro. Drita eindigde afgelopen voetbaljaargang op de tweede plek in de Kosovaarse competitie, twee punten achter kampioen FC Prishtina. 

Nederlandse clubs

Feyenoord moet drie rondes overleven om het hoofdtoernooi van de gloednieuwe competitie te bereiken, terwijl Vitesse in de derde kwalificatieronde van dat toernooi instroomt. AZ mag zich melden in de play-offs van de Europa League.

De Champions League-loting vond woensdagmiddag plaats. PSV ging de koker in en werd gekoppeld aan het Turkse Galatasaray. Ajax heeft zich rechtstreeks geplaatst voor het miljardenbal.

Feyenoord-doelman vertrekt