Van Persie maakt indruk bij Manchester United: "Spelers vonden de samenwerking prachtig"

Erik ten Hag vond het fijn dat hij Robin van Persie heeft kunnen verwelkomen bij Manchester United. De oud-topspits liep een week mee bij de A-selectie van The Mancunians.

Van Persie kreeg een kijkje in de keuken van Manchester United in het kader van zijn trainerscursus. "Ik denk dat het altijd geweldig is om zulke iconen erbij te hebben. Hij heeft het fantastisch gedaan bij United en ik denk dat hij ook een icoon is voor de fans. Onze spelers kunnen veel van hem leren", zegt Ten Hag op de clubsite.

"Hij heeft ervaring, kwaliteit en hij deed wat oefeningen met onze aanvallers, zij vonden het prachtig om met hem te werken", gaat de voormalig Ajax-trainer verder. "Wij willen hem helpen. Hij bereidt zich voor op een trainerscarrière, dus wij willen hem de kans geven om rond te kijken, ervaring op te doen".

"Hopelijk helpt het hem in zijn ontwikkeling. Hij is heel fanatiek en wil dolgraag als trainer aan de slag. Hij is nu bezig om de juiste stappen te zetten en op een dag zal hij een trainer zijn", aldus Ten Hag.

Feyenoord-doelman vertrekt