Huis van Maurice Steijn wordt bewaakt na aankondiging 'gepaste acties'

Op advies van het Openbaar Ministerie wordt sinds kort het huis van NAC Breda-trainer Maurice Steijn bewaakt, zo melden BNDeStem en Omroep Brabant. Volgens deze media zijn de maatregelen genomen, omdat er aanwijzingen zijn dat NAC-supporters met verkeerde intenties de trainer willen bezoeken. 

Huis nac-trainer Maurice Steijn wordt bewaakt na aankondiging acties

Het waren de afgelopen tijd ook roerige weken bij de club uit Breda. Zo stonden technisch directeur Ton Lokhoff en Steijn lange tijd lijnrecht tegenover elkaar. De trainer leek de club te verlaten, maar de Raad van Commissarissen besloot dat de twee het bij moesten leggen in de hoop op een goede samenwerking. Echter kwam het zover niet, Lokhoff stapte namelijk afgelopen woensdag op.

Clubicoon Ton Lokhoff

Veel NAC-fans waren verbaasd dat clubicoon Lokhoff vertrok en niet Steijn. Online zorgde dit voor veel negativiteit rond de hoofdtrainer. Als het ontslag van Steijn voor zaterdag 23:59 niet gerealiseerd zou zijn, kondigden de supporters 'gepaste acties' aan.

Openbaar Ministerie

Genoeg reden voor het OM om het huis van Steijn voorlopig te bewaken. Ook woningen van een paar RVC leden en aandeelhouders worden volgens de media beveiligd. De supportersgroep Breda Loco's roept overigens op om te stoppen met de bedreigingen.

Feyenoord-doelman vertrekt