Johan Derksen is klaar met tv-wereld en kondigt vertrek aan: "Ik wil daar niet meer bij horen"

Johan Derksen gaat nog één jaar door bij Veronica Inside en vertrekt daarna van de televisie, zo vertelt hij in zijn biografie die binnenkort verschijnt. Algemeen Dagblad deelt alvast een stukje uit het boek, dat geschreven is door Michel van Egmond en Antoinette Scheulderman.

biografie johan derksen, veronica inside, voetbal international

Biografie Johan Derksen

Derksen vertelt dat het televisiewereldje hem steeds meer gaat tegenstaan: "Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat. Ze hebben me graag aan tafel, omdat ik me overal mee bemoei. Dat geeft reuring, hè. Ik word geëxploiteerd. Het gaat me tegenstaan. Al die bekende Nederlanders in al die programmaatjes, ze blijven maar opduiken. Ik wil daar niet bij horen, maar ongemerkt gebeurt dat toch. Ineens zit je in Boulevard, en als ik jarig ben staat hier een camerateam van Shownieuws voor de deur. Dat wil ik allemaal niet, joh. Ik ga er nog twee keer zitten: om het boek van Michel en Antoinnette te promoten en het Bluesfestival Grolloo."

Snor weg?

Om straks niet meer overal herkend te worden, neemt Derksen rigoureuze maatregelen, want hij speelt met het idee om zijn snor eraf te halen: "Overal waar ik kom, beginnen ze tegen me aan te ouwehoeren. Ik snap dat. En als je zo graag met je kop op televisie wilt, moet je dat ook accepteren. Maar het lijkt me ook fijn om straks helemaal niet meer herkend te worden."

Feyenoord-doelman vertrekt