Telstar gaat serieus werk maken van Van der Vaart, oud-Ajacied zelf ziet het wel zitten

Telstar gaat er alles aan doen om Rafael van der Vaart te contracteren. De Jupiler League-club uit Velsen-Zuid hoopt dat de 35-jarige oud-international zijn carrière wil afsluiten in de regio waar hij vandaan komt. Dat zegt trainer Mike Snoei in gesprek met Voetbal International.

Van der Vaart heeft een aflopend contract bij zijn huidige club FC Midtjylland, waardoor hij transfervrij op te pikken is. "De grootste uitdaging voor technisch directeur Piet Buter en mij is om Van der Vaart te halen. Dat is een serieus plan", zegt Snoei tegenover VI. "Rafael komt hier uit de buurt en Piet heeft al met zijn vader Ramon gesproken. Die komt van De Kennemers en rijdt op de fiets naar Telstar. Ik ben ervan overtuigd dat Rafael ook gewoon nog lekker wil voetballen in de regio waar het voor hem allemaal begonnen is."

Van der Vaart wil wel, maar nu al...?

Eind 2016 gaf Van der Vaart aan zichzelf wel in het shirt van Telstar te zien voetballen. "Als ik op mijn 39e nog even lekker bij Telstar wil voetballen, dan doe ik dat", zei hij in gesprek met Helden. Bovendien kan het zomaar gebeuren dat Telstar komend seizoen in de Eredivisie speelt, wat het voor Van der Vaart natuurlijk weer een stuk aantrekkelijker zou maken. Snoei heeft in ieder geval serieuze plannen met de linkspoot: "Ik zie een mooie rol voor hem als spelverdeler. Hij krijgt een stuk verantwoordelijkheid en de ontwikkeling van die jonge gasten gaat een stuk sneller met Van der Vaart tussen hen in. We moeten er serieus werk van maken."

Telstar zou, mits de deal doorgaat, de tweede Nederlandse club voor Van der Vaart worden. Hij begon zijn loopbaan bij Ajax en speelde verder achtereenvolgens voor HSV, Real Madrid, Tottenham Hotspur, opnieuw HSV, Real Betis en Midtjylland.

Eind 2016 werd er zelfs al een plekje in de Telstar-kleedkamer gereserveerd voor Van der Vaart: