Oud-politicus Dijkhoff aan de slag bij PSV

Klaas Dijkhoff is per 1 juli lid van de raad van commissarissen van PSV. De voormalig politicus is de vervanger van Robert van der Wallen.

Dijkhoff fungeerde in de afgelopen vier jaar als fractievoorzitter van de VVD. Hij nam op 30 maart afscheid van de Tweede Kamer. De 40-jarige Brabander neemt de plaats van Van der Wallen, die president-commissaris is geworden, over.

"We zijn enorm verheugd met onze nieuwste aanwinst Klaas Dijkhof. Klaas behoeft eigenlijk geen introductie, maar zijn hart voor PSV, zijn ervaringen in de complexe politieke wereld en vooral zijn kracht om altijd dicht bij zichzelf te blijven, passen perfect bij de kernwaarden van PSV", vertelt Van der Wallen op de clubsite.

'Clubgevoel in ere houden'

"Ik ben vereerd om me als commissaris voor m’n club te mogen inzetten", laat Dijkhoff weten. "Als menneke was al snel duidelijk dat mijn talent niet in m’n benen zit. Toen heb ik mijn voetbaldromen verlegd van het veld naar de bestuurskamer".

"Ook aan de vergadertafels moet als team gepresteerd worden om de kans op succes binnen de lijnen te vergroten en ons clubgevoel en de supporters in ere te houden", aldus Dijkhoff. De RvC bestaat verder uit Ton van Veen, Hans van Breukelen en Ingrid Wolf.

PSV Podcast

Wat vindt onze PSV-watcher Elro Ottenhof van de rol van Klaas Dijkhoff bij PSV? In de PSV Podcast hoor je toch wel enige bedenkingen. 

Feyenoord-doelman vertrekt