Opmerkelijk: Ziyech en Mazraoui keren terug in nationale ploeg

De deur naar de nationale ploeg van Marokko staat weer open voor Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Dat heeft bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa zondagochtend bevestigd. Het tweetal zou nooit meer spelen onder bondscoach Vahid Halilhodzic.

"Ziyech heeft diverse grenzen bereikt. Het is niet één geval, maar een opeenstapeling", vertelde de Bosnische oefenmeester in september 2021. Halilhodzic deed ook geen beroep meer op Mazraoui, die zich onder meer onterecht zou hebben afgemeld met een blessure. 

Na de uitschakeling op de Afrika Cup hoopte men op een terugkeer van Ziyech, maar tevergeefs. "Ik selecteer geen speler die de groep uit balans kan brengen. Zelfs niet als hij Lionel Messi heet", aldus Halilhodzic. De middenvelder van Chelsea besloot daarom om begin februari een punt achter zijn interlandcarrière te zetten.

'Geen probleem meer'

Lekjaa heeft nu bekendgemaakt dat Ziyech en Mazraoui in de voorselectie zullen zitten voor de play-offs om een WK-ticket tegen DR Congo. "Ik heb gesproken met Vahid en Noussair kan je vertellen dat er geen probleem meer is tussen hen", aldus de president van de Marokkaanse bond tegenover MFM Radio

Feyenoord-doelman vertrekt