Spelerspaspoort Mark Flekken (profiel)

Spelersprofiel van Mark Flekken (Kerkrade, 13 juni 1993), doelman van SC Freiburg.

flekken

Een opmerkelijk feit van de loopbaan van Mark Flekken is dat de doelman nog geen wedstrijd in de Eredivisie heeft gespeeld. Flekken startte zijn carrière in de jeugd van Roda JC. In 2009 vertrok de doelman naar Armannia Aachen, waar hij in 2013 uitgroeide tot vaste leuze onder de lat. Een seizoen later vertrok Flekken naar Greuter Fürth. Hier kon Flekken geen vaste plek in het elftal bemachtigen en deed daardoor in 2016 een stapje terug naar de 3. Bundesliga, om voor MSV Duisburg te gaan keepen.

Giga-blunder Flekken

Vlak voor zijn vertrek naar de Bundesliga werd Flekken wereldnieuws. In de wedstrijd van 24 februari 2018 tegen FC Ingolstadt stond de doelman totaal niet op te letten toen de wedstrijd weer werd hervat. Duisburg dacht gescoord te hebben, maar zag het doelpunt afgekeurd worden. Flekken dacht dat ook en stond niet op te letten, waarna Ingolstadt snel wist te scoren.

Flekken in Oranje

Bij zijn nieuwe club kende Flekken gelijk een succes, door in 2017 te promoveerde naar de 2. Bundesliga. Na een jaar op het tweede niveau van Duitsland te hebben gekeept, haalde zijn huidige club SC Freiburg hem naar de Bundesliga. Zijn debuut volgde op 18 mei 2019 tegen 1. FC Nürnberg. Het seizoen 2019/20 begon slecht voor Flekken. De doelman kon door een gescheurde enkelband niet aan de start van de competitie in actie komen. In dat seizoen kwam Flekken uiteindelijk tien keer in actie.

In het seizoen 2020/21 kwam Flekken slecht drie keer in actie, door een elleboogblessure. In de laatste drie wedstrijden van het seizoen stond Flekken weer onder de lat als eerste keus. Het huidige seizoen startte Flekken goed en kwam zo op de radar van bondscoach Louis van Gaal en werd opgenomen in de voorselectie van september 2021. 

Vrouw van Mark Flekken

De vriendin, nee tegenwoordig vrouw van de doelman is Dannee Flekken. De twee zijn getrouwd en hebben samen een dochtertje.

Feyenoord-doelman vertrekt