Dit is de eindstand in Groep B, EK 2020

Na de wedstrijden Finland - België en Rusland - Denemarken zit ook Poule C van dit EK er op. België gaat door als groepswinnaar. Rusland mag naar huis.

eindstand poule b ek voetbal met belgie denemarken finland en rusland

België groepswinnaar, Denemarken ook door

Dat België groepswinnaar zou gaan worden was al snel duidelijk. De openingswedstrijd tegen Rusland werd met 3-0 gewonnen. Nadat Denemarken met 1-2 werd verslagen bleek ook het slotduel tegen Finland geen probleem. Dat duel werd maandag met 0-2 gewonnen. 

Denemarken moest winnen van Rusland en hopen op een nederlaag van Finland om als nummer twee door te kunnen gaan. De duels tegen Finland en België werden namelijk verloren. Rusland werd door Denemarken van het veld geblazen. In Kopenhagen werd het 1-4 voor de Denen. Zij gaan dus door als nummer twee en nemen het in de achtste finales op tegen Wales.

eindstand rusland-denemarken 1-4 ek voetbal

Finland in de wachtkamer, Rusland naar huis

Voor Finland wordt het nog even afwachten of zij door mogen in het toernooi. Zij zijn derde geworden. Met drie punten en een negatief doelsaldo van -2 zal het een lastig verhaal worden, maar het is nog altijd mogelijk. Het wordt de komende dagen afwachten voor de Finnen.

Rusland kende een teleurstellend toernooi. Gewonnen werd er alleen van Finland en op basis van onderling resultaat vliegt het uiteindelijk uit het toernooi.

eindstand finland-belgie 0-2 ek voetbal