'SC Heerenveen heeft talentvolle rechtsback binnen'

Milan van Ewijk vervolgt zijn carrière bij SC Heerenveen, meldt Voetbal International. De Friezen hebben een akkoord bereikt met ADO Den Haag.

Van Ewijk tekent in Friesland een contract voor vier jaar. De ADO-revelatie wordt de opvolger van Sherel Floranus, wiens aflopende contract niet wordt verlengd. De Residentieclub ontvangt vijfhonderdduizend euro en heeft bovendien een doorverkooppercentage afgedwongen.

Van Ewijk is dit seizoen een vaste waarde bij ADO Den Haag. De rechtervleugelverdediger miste geen enkele wedstrijd. Van Ewijk kon rekenen op interesse van meerdere clubs. Zo hielden Fortuna Sittard en FC Twente de twintigjarige verdediger nadrukkelijk in de gaten. Het Duitse SV Darmstadt 98 deed zelfs een bod.

Carrière

ADO Den Haag pikte Van Ewijk in 2019 op bij Excelsior Maassluis. Hij kwam in zijn eerste seizoen tot twaalf Eredivisiewedstrijden. De rechtsback keerde dit seizoen, na een verhuurperiode bij SC Cambuur, terug in Den Haag. Van Ewijk maakte dit voetbaljaargang één treffer, in de wedstrijd tegen AZ.

Feyenoord-doelman vertrekt