UEFA bevestigt: De Boer mag 26 spelers oproepen voor het EK

Goed nieuws voor Frank de Boer: de bondscoach van Oranje mag 26 spelers oproepen voor het EK van komende zomer. Dat heeft de UEFA dinsdag bevestigd. Tijdens de voorgaande eindtoernooien was 23 nog het maximum.

Verschillende bondscoaches lieten tijdens de voorbije interlandperiode weten dat het goed zou zijn als er in de selecties ruimte zou zijn voor meer spelers. De voetbalbond bracht eerder al naar buiten dat vijf wissels op het EK zijn toegestaan. Het maximum van twaalf wisselspelers blijft wel staan.

Landen mogen ook spelers oproepen in het geval van ziekte of een zware blessure. "De huidige regelgeving staat onbeperkte vervangingen toe in het geval van een ernstige blessure of ziekte voor de eerste wedstrijd, op voorwaarde dat de vervangende speler kan aantonen gezond te zijn", aldus de UEFA.

Spelerslijsten

Het EK gaat voor het Nederlands elftal op 13 juni van start. Oranje neemt het die dag op tegen Oekraïne. De spelerslijsten mogen tot en met 1 juni ingeleverd worden. Oranje heeft dus bijna twee weken om spelers eventueel te vervangen voordat de eerste wedstrijd op het Europese toernooi begint.

Feyenoord-doelman vertrekt