Tannane maakt gedurfde transfervrije overstap naar NEC

Oussama Tannane is vanaf dinsdagavond speler van NEC Nijmegen. De oud-Vitessenaar komt transfervrij over van het Turkse Göztepe. Tannane, die ongeveer een half jaar geleden via de achterdeur vertrok bij Vitesse naar Turkije, rijt daarmee een aantal oude wonden open van de supporters van zijn voormalige werkgever. 

Technisch directeur Ted van Leeuwen twijfelde geen seconde toen hij zag dat Tannane transfervrij beschikbaar was. "Het afgelopen jaar heeft Tannane niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Nu is hij naar Nijmegen gekomen om dat recht te zetten. We zijn ontzettend blij dat hij voor ons heeft gekozen", schrijft de club via de officiële kanalen. Met een paar lovende woorden wordt de Marokkaanse speler verwelkomd in De Goffert. "Zijn moed en creativiteit maken Tannane het prototype van een echte crowdpleaser."

De transfer zorgt al voor veel verbazing, met name door zijn verleden bij Vitesse. In januari bereikte de Marokkaanse spelmaker een akkoord met Vitesse om zijn contract te ontbinden na een desastreuze eerste seizoenshelft. Tannane werd door Thomas Letsch uit de selectie gezet in september. Het zou te maken hebben met de houding van de middenvelder. Daarmee vertrok hij transfervrij naar Göztepe, echter werd dat avontuur geen succes. 

Feyenoord-doelman vertrekt