Slot blij met positieve ontwikkelingen zomeraanwinst: "Hij wordt sterker en fitter, maar mijn lat ligt vrij hoog"

Arne Slot heeft zich positief uitgelaten over de ontwikkeling die Patrik Wålemark doormaakt bij Feyenoord. De Zweedse aanvaller werd voor drie miljoen euro naar Rotterdam-Zuid gehaald en wist tot dusver nog niet te imponeren, maar hij doet het steeds beter.

Tot een basisplaats is het nog niet gekomen voor Feyenoord. In de oefenwedstrijd tegen FC Emmen, een duel dat gespeeld werd ter voorbereiding op de herstart van de Eredivisie, scoorde hij twee keer en dat leidde tot een compliment van zijn oefenmeester. "We halen jonge spelers en geen dertigvoudig internationals, jonge spelers die zich moeten ontwikkelen", legt Slot uit.

"Patrik heeft die tijd echt nodig gehad en wordt sterker en fitter, maar de lat ligt bij mij vrij hoog. Die tikt hij niet altijd aan, maar wel steeds vaker. Dat is goed om te zien, want Alireza Jahanbakhsh viel ook goed in. Ze houden elkaar heel scherp", vervolgt de Feyenoord-trainer. Ook Jahanbakhsh heeft zich niet dusdanig bewezen in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Op zondag 8 januari hervat Feyenoord de competitie tegen FC Utrecht.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers